Præsentation

Min interesse for Mellemøsten går tilbage til mit første besøg i Libanon i 1968. Jeg kom der som turist ved et tilfælde, men dette første møde med det brogede og gæstfrie land skulle blive afgørende for meget af det, der skete senere i mit liv. Jeg kom dertil uden interesse for eller kendskab til Mellemøstkonflikten, men det blev der rettet op på et par år senere, da jeg gik på det Amerikanske Universitet i Beirut og der blev undervist af nogle af de mest fremtrædende palæstinensiske og libanesiske professorer, bl.a. Walid Khalidi, Hisham Sharabi, Halim Barakat og Samir Khalaf
.

Uddannelse
Min uddannelsesmæssige baggrund går fra en tresproglig (engelsk, tysk og fransk) korrespondenteksamen fra Århus Handelshøjskole, over et bifag i fransk fra Københavns Universitet til en magistergrad i kultursociologi samme sted med konferens om arabiske kvindekår (senere udkommet som bog af samme navn i 1982) - videre til en licentiatgrad (Phd) i pædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole (nu Danmarks Pædagogiske Universitet) om de sociokulturelle, pædagogiske og psykologiske aspekter ved indvandrerundervisning, med afhandlingen "Børn mellem 2 kulturer" (udgivet som bog i 1987). Endelig har jeg taget en fireårig uddannelse som psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i København og en grunduddannelse i konfliktløsning ved Center for Konfliktløsning.

Ansættelse
Jeg var ansat i Danmarks Radio i 23 år, hvor jeg har lavet montager, dokumentarprogrammer, portrætter, reportager, ”Den europæiske filosofis historie” i 37 afsnit á 1 time, (udkommet som bogen "Når mennesket undrer sig").
Jeg var i 7 år redaktør af det samfundsvidenskabelige magasinprogram "Synsfeltet". Mine sidste serier i DR handlede om den Menneskelige psyke, Danmarks industrialisering og Traditionel konfliktløsning. Se desuden her - artikel af Leif Hjernøe.
I hele perioden har jeg holdt min interesse for og viden om Mellemøsten ved lige, og har foruden mange artikler og foredrag udgivet bøger om dette og andre emner: Se venligst under menupunktet 'Bøger'.

Udlandsophold
Jeg har boet et par år i Libanon, hvor jeg bl.a. læste political science, historie, sociologi og antropologi på Det amerikanske Universitet (AUB), desuden har jeg rejst i mange af de andre arabiske lande, ikke mindst i Israel og de besatte palæstinensiske områder.
Endvidere har jeg boet et år i Paris og et halvt år i USA.


Curriculum Vitae


Uddannelse/Karriere:

2012: Fast paneldeltager i programmet "Iben og Mødregruppen" på Radio24syv.

2010: Af Rigspolitiet udpeget som konfliktrådsmægler ved Nordsjællands Politi.

Oversætter, foredragsholder, censor ved RUC’s Sprog- og Kulturstudier.

2009: Ekstern lektor på Aarhus Universitet, Moesgaard, med undervisning i radioproduktion.

Oversætter, foredragsholder, censor ved RUC’s Sprog- og Kulturstudier.

2008: ekstern lektor på Aarhus Universitet, Moesgaard, med undervisning i radioproduktion.
Produktionsrejse til Vestbredden: "En kulinarisk rejse til Palæstina". Klik på menupunktet 'Lyd og Billede' for at høre udsendelsen og se billeder fra rejsen.

Redaktør af serien Inside CBS på D2R: www.den2radio.dk

2007: Kursus for arabiske indvandrerkvinder i Udviklingspsykologi,børneopdragelse og Konfliktløsning, sammen med læge Amneh Hawwa. Kurset var finansieret af integrationsministeriet.

2005: Grundkursus i konfliktløsning ved Center for Konfliktløsning.

2003: Afsluttede 4-årig uddannelse som psykoterapeut ved Institut for Psykoterapi, København. Klik her for oplysning om bestilling af tid m.m.

2000 : Censor ved Københavns Universitet, Minoritetsstudier, og ved RUC’s Sprog- og kulturstudier.

1984-2007: Programmedarbejder i Danmarks Radios P1 beskæftiget med Kultur- og Samfundsforhold (Se ovenfor under afsnittet "Ansættelse").

1979-1983: Forsker på Danmarks Lærerhøjskole (nu DPU) afsluttede 1987 med Phd. om de sociokulturelle, pædagogiske og psykologiske aspekter ved indvandrerundervisning, med afhandlingen "Børn mellem 2 kulturer."

1978: Fuldmægtig i Danmarks Statistik og underviser på KU på kultursociologi og antropologi.

1977: Magister i kultursociologi ved Københavns Universitet. Studiet bestod af sociologi, socialantropologi, socialpsykologi og idéhistorie. Skrev speciale om arabiske kvinder.

1972-1977: Sekretær på Center for udviklingsforskning og Socialforskningsinstituttet, senere studentermedarbejder og forskningsassistent sidstnævnte sted.

1970-1971: Studieophold på det Amerikanske Universitet i Beirut.

1970: Bifag i fransk fra Københavns Universitet.

1967-1972: Stewardesse.

1966: Praktikophold i Chicago.

1966: Uddannet som 3-sproglig korrespondent i engelsk, tysk og fransk fra Århus Handelshøjskole.

1965: Praktikophold i Paris.

1963-1964: Au Pair i Frankrig.

Sprog:
Engelsk: Flydende i skrift og tale.
Fransk: Flydende i tale/læse, tøvende på skrift.
Tysk: Taler/læser det, skriver det nødigt.
Arabisk: Let hverdagssprog.